dinsdag 11 december 2012

5 Iphone 5 alternatieven


In dit artikel geef ik jullie 5 alternatieven voor de nieuwe Iphone 5. Ik ben geen Iphone of Apple hater en vindt de Apple producten geweldig. Zowel het OS als de hardware zelf, de hardware voelt namelijk zeer solide aan en het OS is naar mijn mening de beste die er is. Toch vind ik de producten zeer duur en zeker de Iphone’s. Naar mijn mening zijn er veel smartphones uitgekomen dit jaar die de concurrentie heel goed aangaan met de dure Iphone 5. Voor een iets lagere prijs zijn er alternatieven op de markt die qua specificaties op papier veel beter zouden moeten zijn. In  dit artikel zal ik de beste 5 in Belgie beschikbaar bespreken.

1)   HTC One X +


De HTC One X+ is de nieuwe versie van de HTC One X die eerder dit jaar verscheen. Er zijn verschillende kleine aanpassingen gebeurd op dit eerdere model. Zo heeft hij In plaats van 1,5 Ghz quad-core processor een 1,7 Ghz  quad-core processor gekregen  met 1GB RAM  en zo is hij een van de allersnelste smarthpones op dit moment.  Hij heeft ook een betere batterij gekregen, de batterij van het eerdere model was al niet slecht en als deze echt nog beter zou zijn is dit een enorm voordeel van HTC op de concurrentie.De HTC One X+ draait op Android 4.1 Jellybean met HTC’s eigen layer die voor dit model de naam ‘HTC Sense +’ heeft gekregen. Persoonlijk vind ik de layer die HTC over Android legt de beste van alle producenten, zo vind ik die van Samsung en LG er nogal plastiekerig en goedkoop uitzien, HTC Sense + ziet er zeer strak en mooi uit. De One X+ heeft een 1,7 Mp front-facing camera die filmpjes kan maken in 720p, qua hoeveelheid  Mp heeft de HTC een voorsprong van 0.4 Mp op de Iphone 5. De camera op de achterkant is een 8 Mp camera die filmpjes kan maken in 1080p, net zoals de Iphone 5.  Opslagmogelijkheden zijn voor de prijs enorm veel beter dan de Iphone 5, hij heeft maar liefst 64 GB intern geheugen. De HTC One X+ heeft een 4.7 Inch display met een resolutie van 720x1280p. Deze smartphone is geweldig voor multimedia, niet enkel door het zeer mooie grote display maar een ook een Beats-integratie. Dit is een samenwerking tussen HTC en Beats Audio die al op meerdere HTC modellen zit. Hierdoor is het geluid veel rijker en worden de bassen extra ondersteund, voor klassieke muziek is dit iets minder doordat hier nu eenmaal niet veel bassen in zitten. Je kan de ondersteuning ook gemakkelijk terug uitzetten.
De HTC One X+ is naar mijn mening het beste Iphone 5 alternatief met een  zeer mooi design, zeer goed geluid, enorme mogelijkheden qua opslag en een mooi scherm. Wel niet zo mooi als het scherm van de Iphone 5.
 

2)   Samsung Galaxy S3

De Samsung Galaxy S3 is door vele beschouwd als het high-end Android toestel van het moment, is dit ook zo? De S3 heeft een 1.4 Ghz quad-core processor met 1Gb RAM geheugen, net ietsje minder dan de ONE X+ dus en 0.1Ghz meer dan de Iphone die een 1.3 Ghz dual-core processor heeft. Het toestel heeft een 8 Mp camera op de achterkant die filmpjes kan schieten in 1080p met een enkele LED-flitser, ook beschikt hij over een 1.9 MP front-facing camera die net zoals de Iphone en de HTC One X+ kan filmen in 720p. Wel zou de front-facing camera van de Iphone toch beter zijn en aanvoelen als 1080p in plaats van 720p. De S3 draait op Android 4.0 Icecream Sandwich met natuurlijk Samsung’s eigen laag over. Zo hebben ze hem standaard enkele leuke apps en widgets meegegeven waaronder S-voice. Zie het maar als een Siri variant. Ook deze werkt tot nu toe enkel in het Engels. Dit toestel beschikt over een 4,7 inch Super AMOLED display met hetzelfde aantal pixels als de HTC One X+. Er zijn verschillende versies met oftwelf 16,32 of 64 GB opslag en ook in verschillende kleuren. Wat ik toch een minpuntje vind is de afwerking, die is niet te vergelijken met zowel de eerder besproken HTC en de Iphone 5. Het toestel voelt zeer plastiekerig en zeer goedkoop aan hoewel hij dit zeker niet is. Ik vind persoonlijk dat deze goedkopere afwerking vaak voorkomt bij de Samsung modellen die we dit jaar al hebben gezien .
 

3)Sony Xperia T


De Sony Xpera T is het nieuwste vlaggenschip van  Sony, het toestel is niet zo gekend als bijvoorbeeld de Galaxy S3 maar hij doet zeker niet onder. Zo vind ik het design van het toestel zeer mooi met het soort van boog-design dat Sony hem heeft gegeven. Dit toestel beschikt over een 1,5 Ghz Dual-core processor met  1GB RAM, geen Quad-core processor dus wat hem wel een beetje minder snel zou moeten maken dan de vorige modellen.De Xperia T heeft een 4.55 inch display met alweer 720x1280 pixels.Ook zou de display volgens Sony shatter proof en scratch-resistant zijn. Het toestel heeft 16 GB intern geheugen en uitbreidbaar geheugen tot 32 GB met een geheugenkaartje.  De Sony Xperia T draait Android 4.0 maar er zou binnenkort een update naar 4.1 Jellybean moeten komen. Sony heeft ook zijn eigen laag over het besturingssysteem gelegd, het ziet er zeer zakelijk en chique uit. Perfect dus als gsm voor James Bond, zoals we gezien hebben in de laatste film. Buiten een geweldige camera van 13 MP die filmpjes kan schieten in 1080p heeft de Xperia T niet meteen iets dat hem bijzonder maakt tegenover andere modellen.  Het is niet echt het hipste toestel op de markt toch mag hij voor mij zeker niet onderdoen!  Ik vind hem eerder passen bij de klassevolle man op middelbare leeftijd.
 

4)HTC 8X


De HTC 8X is een heel hip toestel dat draait op Windows Phone 8 dat Microsoft gelijktijdig met Windows 8 heeft uitgebracht. Visueel is er niets veranderd ten opzichte van de eerder mobiele versie, enkel onder de motorkap. HTC volgt met de 8X volledig de filosofie van Windows naar mijn mening. Windows Phone 8 is een zeer kleurijk besturingssysteem net zoals Windows 8 op de computer. HTC volgt dit en brengt het toestel in vele kleuren uit. Met Windows Phone 8 heeft Microsoft de producenten heel wat extra mogelijkheden gegeven.  Zo is er de mogelijkheid tot betere schermen en externe opslag. HTC heeft het toestel een 720x1280p 4.3 inch display gegeven maar ze hebben hem geen mogelijkheid voor SD-kaartjes gegeven. Je zal het dus moeten doen met de 16GB intern geheugen. Dit is naar mijn mening nogal weinig. Het missen van een SD-kaartslot is voor mij een serieuse afknapper behalve wanneer er genoeg opslag aanwezig is op het toestel zelf. Wat op de 8X volgens mij niet is. Ook heeft het toestel maar een 1,5 Ghz Dual-core processor met  1 GB RAM. Het toestel heeft, zoals we van HTC gewoon zijn, een geweldig design. Op dit toestel is er ook weer een Beats-audio ondersteuning.  De front-facing camera heeft 2,1 MP en kan filmen in maar liefst 1080p, dit is een zeer goede camera ten opzichte van zijn concurrenten. De camera op de achterkant kan ook filmen in 1080p en maakt foto’s in 8 MP.

5) Samsung Galaxy Note 2


De Samsung Galaxy Note kunnen we niet echt meer een smartphone noemen  maar zeker ook geen tablet. Het is namelijk een samenvloeiing van de 2, een ‘phablet’. Hij heeft een 720x1280  Super AMOLED display met een grootte van maar liefst 5.5 inch! Groot is hij dus zeker wel , hij is lichtjes groter dan de vorige versie. Hij ligt zeker niet slechter in de hand omdat Samsung de beeldverhouding heeft veranderd van 16:10 naar 16:9. De Note 2 lijkt niet alleen qua specificaties veel op de kleinere Galaxy S3 maar ook qua design.  De Galaxy Note 2 heeft een 1.6 Ghz, Quad-core processor met maar liefst 2GB RAM! Hij heeft een 1.9 MP front-facing camera en een 8MP camera op de achterkant die beide kunnen filmen met 1080p! De Note 2 draait op Android 4.1 Jellybean met de eigen laag van Samsung. Je krijgt bij het toestel een stylus pen die perfect past in het toestel, zo’n pen is zeer handig op zo’n grote smartphone/tablet. Je kan zeer gemakkelijk nota’s maken,  bijschriften bij foto’s maken enzovoort. Hij is beschikbaar in oftewel 16,32 en 64 GB en er is de mogelijkheid voor SD-kaartjes tot 64 GB!
Dit is dus op papier de perfecte optie voor diegenen die een toestel willen hebben dat groter is dan een smartphone en toch geen grote tablet. Het is dus een zeer mobiele kleine tablet!
 
Dit waren mijn 5 beste alternatieven voor de Iphone 5, de Iphone 5 is zelf ook zeker een geweldig toestel met een geweldig besturingssysteem! 

Hebt u nog vragen? aarzel dan zeker niet om mij te e-mailen op: simon.delrue1@gmail.com .
U bent hier ook welkom met opmerkingen enzovoort!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten