donderdag 20 december 2012

Waarom je best de Ipad Mini (nog) niet koopt!


Eerder dit jaar, op 23 oktober, heeft Apple heel wat nieuwe producten op de markt gebracht. Een nieuwe (zeer dunne) Imac, een 13- inch versie van de Macbook Pro met Retina display, een nieuwe Mac Mini maar ook 2 nieuwe Ipad’s. Een Ipad 4, deze is eigenlijk gewoon een nieuwe nieuwe Ipad. Je weet wel, de Ipad 3 die Apple in maart lanceerde en nu dus enkele maanden later al een nieuwe? Deze ‘nieuwe,nieuwe Ipad’ heeft wel wat veranderingen ondergaan ten opzichte van het eerdere model.Hij heeft net zoals de vorige ook een Retina display maar onder de motorkap heeft hij nu wel een 6X chip in plaats van een 5X chip. De lightning connector zit ook op deze Ipad, dus al die extra accessoires die je al enkele jaren hebt zullen niet meer werken. Ten minste niet zonder het tussenstukje dat Apple verkoopt!

Genoeg nu over deze ‘nieuwe, nieuwe Ipad’, zoals ik eerder al zei heeft Apple 2 nieuwe Ipad’s uitgebracht. Wat is zijn naam? De Ipad Mini! Een miniversie van de Ipad maken is iets wat Steve Jobs nooit wou, ze maken deze waarschijnlijk nu toch om de concurrentie met de Nexus 7 en de Kindle Fire HD aan te gaan. Deze 2 tablets zijn goedkoper tablets met toch nog goede specificaties, het prijsverschil ligt voornamelijk aan de kleinere schermgrootte van rond de 7 inch. De Ipad Mini is een soort van miniversie van de Ipad 2, zonder Retina scherm, met dezelfde chip maar wel met een lightning connector. Dus is deze Ipad Mini veel goedkoper dan de Ipad 2 en kan Apple meedoen op de markt van de goedkopere,kleinere tablets? Wel, niet echt. Deze Ipad Mini is slechts een heel klein beetje goedkoper dan de Ipad 2. En voor dit prijsverschil kies ik dan toch wel de Ipad 2, een groter scherm hebben vind ik nu eenmaal beter. Je kan nu ook niet bepaald zeggen dat de Ipad 2 moeilijk in de hand te nemen is.

Ipad Mini 2?


Apple heeft dit jaar zoveel nieuwe modellen uitgebracht: de nieuwe Ipad in maart, de Iphone 5 na de vakantie, nu deze nieuwe producten. Als Apple dit gaat blijven doen zou het me niet verbazen moesten we ergens volgend jaar een nieuwe Ipad Mini zien verschijnen. Met wie weet wel een snellere en nieuwere processor met Retina scherm voor ongeveer dezelfde prijs!  Dit zou Apple een enorm voordeel geven op de markt!

De Ipad Mini is op zich een zeer mooi en leuk toestel maar ik vind het gewoon nog te duur voor wat het is. Als je nog een beetje wacht zal er een veel betere versie uitkomen, moest je echt niet kunnen wachten, zou ik diegenen die een goedkope, kleine tablet willen kopen voor op de bus of trein, willen aanraden om de Nexus 7 of de Kindle Fire HD eens te overwegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten